Training

BE2DAY verzorgt bestaande (op de branche toegespitste) trainingen die hun effectiviteit in de praktijk hebben bewezen. Daarnaast is er de mogelijkheid speciaal voor uw instelling/organisatie een training op maat te laten maken. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Voor alle trainingen geldt dat de basis wordt gevormd door het aanleren van nieuwe vaardigheden en gedrag. In de training worden de deelnemers uitgedaagd nieuwe methoden in de praktijk te brengen en te experimenteren met nieuw gedrag. De combinatie van het theoretische kader, de ervaringen in het ‘hier en nu’ en de feedback van groep en trainer bieden een goede basis voor verandering en groei.

"ik heb Otto en Daniël als twee zeer bekwame en integere trainers ervaren, die datgene waar zij achterstaan en met enthousiasme overbrengen, ook zelf uitvoeren. Dit maakt hun geloofwaardig en hun trainingen interessant. Bovendien staan ze stevig in hun schoenen en weten ze effectief om te gaan met kritische vragen vanuit de groep. Ik heb hun training(en) als leerzaam en plezierig ervaren!"

- Femke Bosma (Psycholoog NIP, NMI-Mediator)

"In de workshop Organisatieopstellingen heb ik diverse bijzondere momenten ervaren, waarbij ik me bewust werd van onbewuste zaken die er in mijn werk spelen. De veilige sfeer en de scherpe inzichten maken dat ik meer opensta en dat mijn eigen bereidheid om te veranderen groter is."

- Bauwina Baron, hoofd P&O Advies Koninklijke Marechaussee

"Het is een genot om training te krijgen van mensen die goed thuis zijn in de materie."

- Theo Cornelissen. Lemniscaatbemiddeling.

"Otto Heijst heeft als gastdocent een belangrijke bijdrage aan onze opleiding geleverd, met een expertise die wij zelf niet in huis hebben. De deelnemers waren geboeid door zijn energieke inbreng met frisse invalshoek. Een verrijking voor onze opleiding."

- Rob Brandsma,
Hoofddocent opleiding tot mindfulnesstrainer,
Centrum voor Mindfulness

"Ik kwam voor de vragen en die vragen naar de oplossing toe heb ik gekregen. Jullie training was sterk, helder, met adequate oefeningen en een vleug humor. Bedankt!"
- Adelheid Dolmans

"Ons team was nauwelijks bekend met de methode van oplossingsgerichte werken. Dit betekende dat goed aangesloten moest worden aan het kennisniveau van de pedagogische medewerkers. De trainer wist dit goed te doen, zowel aan het kennis, praktijk en energieniveau. ..... De enthousiaste en humoristische manier van het geven van de training heeft m.i. een belangrijke rol gespeeld in het binden van de pedagogische medewerkers aan de training."
- Emy van Kessel, projectcoordinator Crisisopvang Zandbergen Utrecht

"Al meer dan tien jaar organiseren wij cursussen voor mediators. Dat betekent een kritische gemengde doelgroep met verschillende achtergrond. Dan moet je als docent/trainer wat in je mars hebben en dit over kunnen brengen. Die duizendpoten moet je met een lantaarntje zoeken. Behalve bij Be2day. Die hebben aan een half woord genoeg om precies die cursus of training te ontwikkelen die we nodig hebben en ze zijn bovendien verd…… goed in de uitvoering."

- Mediators NU, Dr. Henk Riesmeijer

"Ik heb de workshop organisatieopstellingen als bijzonder, verhelderend en als een openbaring ervaren."

- Anouk Bleekemolen, HR adviseur Koninklijke Landmacht

"De training die door BE2DAY verzorgd werd, vond ik super en gaf me veel energie. Het effect was direct merkbaar op de werkvloer. De doelen die we zelf stelden voor de training, hebben we dan ook behaald!"

- Marjolein Ouwehand, leerkracht Savioschool Hillegom.

"Dit is nu weer eens zo’n ‘werkdag’ waar je veel inspiratie opdoet voor je eigen praktijk."

- Yvonne Batenburg, Batenburg Mediation & Adviespraktijk

"De trainer van BE2DAY wist ons werkelijk in beweging te brengen, wat er voor zorgde dat we nieuwe inzichten kregen. Daarbij lukte het ons in de training deze inzichten te vertalen naar onze werksituatie."

- Anna Knoop,opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Utrecht.

"Oplossingsgerichte mediation zorgt ervoor dat er kansen zijn voor nieuwe mogelijkheden in plaats van te blijven hangen in de problemen van het heden."

- Gea van Klompenburg, mediator Beter uit Elkaar / beteruitelkaar.nl.

Oplossingsgericht sturen op resultaten

Download PDF

Een korte training met een kleine groep (max. 12 deelnemers), bedoeld voor resultaatgerichte managers bij non-profit organisaties.

In deze training leert u de oplossingsgerichte benadering kennen en toepassen. Een manager die oplossingsgericht stuurt, legt de focus op mogelijkheden in plaats van problemen. Hij/zij biedt vertrouwen, stelt kaders en stimuleert anderen zélf verantwoordelijkheid te nemen. Medewerkers voelen zich meer betrokken, werken efficiënter en krijgen meer plezier in hun werk. Zowel voor individuen als voor teams blijkt deze positieve insteek een vruchtbaar uitgangspunt voor verandering en voor betere resultaten.

Dynamische Systeembegeleiding

binnen de Jeugdzorg (workshop)

Download PDF

Een intensieve en praktijkgerichte workshop voor professionals binnen de jeugdzorg.

Deelnemers (groepswerkers, teambegeleiders, docenten, trainers, managers, etc.) krijgen inzicht in wat systemen zijn en volgens welke ordening deze functioneren. Aan de hand van (door deelnemers aangedragen) praktijksituaties oefenen we met zogenaamde ‘systeemopstellingen’. U ervaart de dynamieken die binnen een systeem (team, gezin, groep, etc.) een rol spelen en leert hoe u in verschillende (werk)situaties uw eigen ‘systemische positie’ kunt herkennen en gebruiken.

Oplossingsgerichte jeugdzorg

Download PDF

Training van een dag (of twee dagdelen), bedoeld voor hulpverleners in de jeugdzorg.

In de training maakt u kennis met de theorie van het Oplossingsgericht Werken, waarbij de focus ligt op mogelijkheden in plaats van problemen. In de oplossingsgerichte benadering bent u zich er steeds van bewust dat uw cliënt zélf de expert is van zijn/haar eigen oplossingen. Met praktische oefeningen en actieve werkvormen leert u hoe u cliënten naar deze oplossingen kunt begeleiden. U verbetert uw professionele vaardigheden en krijgt een nieuwe visie op uw rol als hulpverlener.